loader-img
loader-img-2
نکات مهم نصب کولر گازی و اسپیلت

45 نکته نصب کولرگازی و اسپیلت

قبل از خرید کولرگازی نکات مهمی است که باید نوجه نمایید در این مقاله به بررسی 45 نکته مهم آن می پردازیم.

 

1. قبل از نصب یونیت حتما از مناسب بودن شرایط سیم کشی برق، آمپراژ مجاز فیوزها، سیم‌ها، پریزها و کنتور محل نصب اطمینان حاصل نمایید. عدم توجه به این نکته ممکن است باعث سوختن مدارها و سیم کشی داخلی یا خارجی و یا آتش سوزی شود. بنابراین به جهت جلوگیری از شوک احتمالی ناشی از اتصال برق، بایستی از سیم اتصال زمین استفاده شود.

 

2. حداکثر طول مجاز لوله به صورت افقی بین یونیت داخلی و خارجی 10 متر می باشد و حداکثر ارتفاع مجاز لوله به صورت عمودی بین دو یونیت داخلی و خارجی 5 متر می‌باشد. بنابراین باید به ازاء هر متر لوله مازاد بر 5 متر 21 گرم گاز بیش‌تر تزریق کرد. (یونیت خارجی کولرگازی را هرگز نباید در مکان‌هایی که احتمال نشت گازهای اشتعال زاست قرار داد).

 

3. هرگز کمپرسور کولرگازی را در حفاظ بسته قرار ندهید، چراکه ممکن است هوای خروجی مستقیما وارد دستگاه شده و موجب بروز اشکال و عدم کارکرد صحیح شود. ضمنا سرویس و دسترسی به دستگاه نیز مشکل خواهد بود. در نتیجه افت راندمان در دستگاه بوجود آمده و نهایتا باعث صدمه دیدن کمپرسور خواهد شد. 

هرگز ورودی یک کمپرسور روبروی خروجی کمپرسور دیگر قرار نگیرد. این کار باعث افت راندمان خروجی دستگاه می‌شود. در صورت نصب چند دستگاه در کنار هم آن‌ها را پهلو به پهلو یا پشت به پشت نصب نمایید. ورود هوای گرم خارج شده از یک دستگاه، راندمان دستگاه روبرو را بشدت کاهش می‌دهد.

به وضعیت نصب کمپرسور دقت نمائید. کمپرسور را در مکان‌هایی که احتمال جمع شدن برف روی آن وجود دارد، نصب نکنید. اگر کمپرسور را در پارکینگ نصب می‌کنید، توجه نمائید که اتومبیل جلوی آن پارک نشود و راه هوا را مسدود نکند. نصب کمپرسور درسایه باعث افزایش راندمان و کاهش مصرف برق می‌شود. ضمنا استفاده از سایه بان در صورتی که مزاحم گردش هوا نباشد توصیه می‌گردد.

محل نصب کمپرسور دستگاه را به لحاظ صدا و لرزش و همچنین هوای گرم خروجی آن پیش‌بینی نمایید. صدا و هوای گرم خروجی از کمپرسور ممکن است موجب سلب آسایش مصرف کننده و سایرین شود.

کمپرسور کولرگازی

 

4. به گردش صحیح هوا در کندانسور بیرونی دقت نمائید. (سرعت باد باید بیش‌تر از 7 متر بر ثانیه باشد) درصورت کار نکردن فن کندانسور بیرونی، ممکن است صدمات جدی به سیستم وارد شود. توجه داشته باشید که یونیت بیرونی بایستی به گونه‌ای نصب شود که باد از رو به رو به آن وزیده نشود. درغیر اینصورت بازده دستگاه کاهش خواهد یافت.

 

5. وقتی پنل داخلی را بصورت دیواری نصب می‌کنید، دقت نمائید راه لوله درین حتما باز بوده و محل نصب کاملا تراز باشد تا آب از دستگاه چکه نکند و از استفاده‌ی ‌لوله درین مشترک برای دو دستگاه بپرهیزید. محل نصب دستگاه را به لحاظ سرویس و تعمیرات در جای مناسب در نظر بگیرید. تا در صورت بروز مشکل و نیاز به تعمیرات به مشکل بر نخورید. توصیه می‌گردد دستگاه را بر روی پشت بام یا تراس نصب شود تا در مواقع لزوم به راحتی به آن دسترسی داشته باشید.

نصب کندانسور، در اطراف مولدهای حرارتی و دودکش‌ها اشتباه است، زیرا باعث افت راندمان و خرابی دستگاه خواهد شد. پنل داخلی را در سطحی درست و تراز نصب فرمایید. عدم نصب صحیح ممکن است موجب توزیع نامناسب مبرد در کویل دستگاه و همچنین تخلیه نا مناسب آب تقطیر شده و آب، از قسمت‌های دیگر چکه نماید. پنل داخلی سقفی باید، درفاصله‌ی مناسب از سطح زمین نصب شود. در غیر این‌صورت توزیع و پرتاب هوا بصورت مناسب نبوده و سرمایش و یا گرمایش بصورت صحیح انجام نخواهد شد.

پنل داخلی کولرگازی

 

6. دما را بصورت مناسب تنظیم نمایید. در غیر اینصورت موجب استهلاک زود رس دستگاه می‌گردد. پنل داخلی کولر گازی را در معرض هوای گرم و مرطوب محیط بیرون نصب نکنید، چرا که موجب از دست دادن سرمایش و تقطیر رطوبت و درنتیجه جمع شدن آب در اطراف دستگاه می‌شود. همچنین از ورود هوای محیط به داخل اتاق و خروج هوای اتاق به بیرون در طولانی مدت جلوگیری نمایید، چرا که بازده سیستم را به شدت کاهش می‌دهد. دستگاه داخلی، مخصوصا در حالت گرمایش باید در محلی مناسب نصب شود تا توزیع مناسب دما و جریان هوا در تمام محیط وجود داشته باشد.

 

7. پنل‌های داخلی را در مکان‌هایی که هوای آن‌ها حاوی دود، گرد و غبار و ذرات معلق ریز است (مانند آشپزخانه‌ها و کارگاه‌های صنعتی) نصب ننمایید، چرا که موجب گرفتگی فیلتر و کویل اواپراتور شده و نهایتا موجب افت راندمان کولر گازی می‌شود. دستگاه‌های اسپلیت و کولر گازی به هیچ عنوان مناسب شرایط صنعتی و کارگاهی نبوده و جهت استفاده در شرایط صنعتی بایستی دستگاهی تناسب با شرایط انتخاب و نصب گردد.

 

8. دستگاه‌ها را در معرض لرزش و صدای شدید نصب نکنید، لرزش و صداهای شدید دستگاه‌هایی مانند دستگاه تراش می‌تواند روی میکروپروسسورهای دستگاه و قطعات حساس آن تاثیر گذارده و موجب خرابی آن شود.

 

9. مراقب باشید که در هنگام نصب، گرد و غبار و ذرات ریز وارد لوله‌های مبرد نشود. این ذرات ممکن است لوله موئین را مسدود نموده یا به کمپرسور صدمه بزند وموجب کوتاه شدن عمر کمپرسور شود. در مواقعی که سر لوله‌ها باز است، حتما توسط یک در پوش آن را ببندید تا از ورود ذرات و گرد و غبار به داخل لوله جلوگیری شود. داخل لوله‌های مسی را پس از خرید و قبل از شروع مراحل لوله کشی حتما توسط گاز ازت تمیز نمایید تا از گرد و غبار و یا ذرات ریز احتمالی تخلیه شود.

 

10. مراقب باشید که آب وارد لوله‌های مبرد نشود. ورود آب به سیستم و لوله‌های مبرد، لوله موئین را مسدود نموده و یا به کمپرسور صدمه می‌زند. در مواقعی که سر لوله‌ها باز است، مراقب باشید آب داخل آن‌ها نرود و همچنین در روزهای بارانی، زیر قطرات باران، لوله کشی ننمایید، چرا که ممکن است آب باران و رطوبت، وارد لوله‌ها شود. پس از باز کردن در پوش لوله‌ها بلافاصله لوله‌ها را به دستگاه متصل نمایید چرا که ورود هوا و رطوبت به داخل لوله برای سیستم بسیار خطرناک است و باعث ایجاد فشار غیر نرمال و تولید اسیدهای مخرب در سیستم می‌شود و ادامه‌ی این امر موجب صدمه دیدن کمپرسور خواهد شد.

 

11. در هنگام شارژ مبرد به سیستم، هرگز کپسول را سر و ته نکنید. این کار ممکن است باعث ورود مایع به کمپرسور شده و ورود مایع به کمپرسور، موجب خرابی آن خواهد شد، چرا که مایعات تراکم پذیر نیستند. (در خصوص گاز R407c و R410a بایستی این دو مبرد را حتما به شکل مایع به سیستم تزریق نمود.)

پنل خارجی کولرگازی

 

12.هرگز داخل لوله‌های سیکل مبرد را با اکسیژن تمیز نکنید. این کار باعث انفجار در داخل سیکل شده و با ورود اکسیژن به محفظه‌ی کمپرسور و ترکیب آن با روغن کمپرسور باعث آتش سوزی و یا نفجار کمپرسور می‌شود. حتما دور اتصال لوله درین را با چسب و یا بست آب بندی نمایید. ضمنا در دستگاه داخلی سر اتصال دیگر درین که بلااستفاده است را حتما با در پوش مسدود نمایید.

پس از نصب و لوله کشی سیستم، تمامی لوله و اتصالات مخصوصا مناطق نشان داده شده (اتصالات پیچی و شیرهای سرویس) را تست نشتی کنید. می‌توان توسط آب صابون رقیق این کار را انجام داد. توجه نمایید که پس از نشت یابی، روی لوله‌ها را حتما از کف صابون تمیز نمایید. هرگز لوله کشی را بیش از طول استاندارد انجام ندهید. لوله کشی با طول بیش‌تر از حد استاندارد باعث افت راندمان دستگاه، گردش نامناسب روغن در سیستم و نهایتا خرابی کمپرسور می‌گردد.

 

13. هرگز دو یونیت داخلی و بیرونی را در اختلاف سطحی بیش از حد استاندارد نصب نکنید. این کار باعث جمع شدن روغن کمپرسور در یونیت داخلی شده و برگشت آن به یونیت بیرونی و کمپرسور را مشکل نموده و باعث صدمه دیدن کمپرسور می‌شود.

 

14. مراقب زانوها و خم‌های لوله باشید. مسیری را انتخاب نمائید که به حداقل خم کاری نیاز داشته باشد. این کار موجب افت راندمان شدید دستگاه و یا نشتی گاز می‌شود. همچنین حتما لوله‌ها را با لوله خم‌کن و تحت زاویه‌ی مناسب خم کنید. مراقب باشید، لوله‌ها له یا دو پهن نشوند.

 

15. به سایز لوله‌های مبرد توجه کنید. در صورت اشتباه بودن سایز لوله‌ها عملکرد صحیح و عمر طولانی را نمی‌توان انتظار داشت. اگر لوله‌ی گاز مبرد، بزرگ‌تر از حد استاندارد باشد، جریان مبرد در هنگام کار بسیار آهسته خواهد بود و برگشت روغن، کمپرسور را با مشکل مواجه خواهد کرد. اگر لوله‌ی گاز مبرد کوچک‌تر از حد استاندارد باشد، سیستم دچار افزایش افت فشار و کاهش ظرفیت شده و نهایتا انتظار خوبی از آن نمی‌توان داشت.

 

16. انتخاب سایز مناسب لوله، جنس مرغوب، ضخامت توصیه شده، کم‌ترین طول عایق و کابل مناسب اصول اولیه‌ی نصب دستگاه تهویه مطبوع می‌باشد. به عایق‌کاری لوله‌های مبرد توجه نمایید. نداشتن عایق و یا عایق‌کاری نادرست، باعث کاهش ظرفیت دستگاه و ایجاد فشار غیر طبیعی می‌شود. هرگز دو لوله مایع و گاز را در یک غلاف عایق قرار ندهید. حتما لازم است بین دو لوله عایق باشد.

 

17. به شیر سه راهه (شیر شارژ) سیستم توجه نمائید. اگر در زمان کارکرد دستگاه شیر سه راهه بسته باشد، گاز نمی‌تواند به کمپرسور برگردد.در نتیجه دستگاه کار نکرده و سرما یا گرما ایجاد نخواهد شد. بعد از وکیوم کردن کولر گازی حتما مطمئن شوید، شیر سه راهه باز است.

 

18.به آب بندی لوله کشی درین دستگاه دقت نمایید. در صورت آب بندی نشدن صحیح اتصال درین ( تخلیه آب)، از محل اتصال چکه کرد. در مدل های کاستی، در صورت آب بندی نشدن اتصال لوله درین، این قطرات روی لایه سقف کاذب چکه کرده و آن را خراب خواهد کرد. نبابراین لوله‌های درین را توسط مواد آب بندی، کاملا آب بندی نموده و روی لوله‌ها را به دقت بپوشانید.

 

19.به سطح و شیب لوله‌های درین توجه نمایید. درصورت امکان مسیر لوله درین باید بدون زانو باشد. در صورت صحیح نبودن شیب درین، آب‌های تقطیر شده جریان پیدا نخواهند کرد. اگر آب‌های درین تخلیه نشود، بر اثر سرریزشدن آب از دستگاه موجب افتادن لکه بر روی سقف و یا چکه آب از سقف می‌شود. انباشته شدن رسوب در کف زانوها به مرور موجب مسدود شدن مسیر می‌گردد.

 

20. در صورتی که لوله درین بصورت افقی نصب شود، شیب آن نباید کم‌تر از 1% (1 متر در 100 متر) باشد، تا آب درین بصورت مناسب جریان یابد. به لوله درین توجه نمایید. در صورتی که شیب مناسب لوله افقی درین رعایت نشود، آب به سمت یونیت برگشته و داخل سینی جمع می‌شود و امکان سرریز شدن را دارد.

به محل تخلیه‌ی آب لوله درین توجه نمایید. در صورت تخلیه‌ی درین در فاضلاب یا چاه‌های فضولات و مواد بدبو، بوی آن‌ها وارد ساختمان می‌شود. این بو توسط فن دستگاه مکیده شده و داخل اتاق می‌شود. برای جلوگیری از این امر، لوله درین را مستقیما وارد فاضلاب نکنید. توصیه می‌شود در مسیر تخلیه، از یک سیفون U شکل استفاده نمایید تا از ایجاد فشار معکوس (فشار مکش) و ورود بوهای بد از فاضلاب به داخل اتاق جلوگیری شود.

لوله درین کولرگازی

 

21. به سایز و طول کابل‌ها دقت نمایید. استفاده از یک کابل بسیار بلند با سایز نامناسب، خطر آتش سوزی بوجود می‌آورد. می‌توانید سایز و طول مناسب برای دستگاه را از کاتالوگ فنی دستگاه استخراج کنید. توجه داشته باشید هرگز دستگاه را بدون کلید حفاظتی مناسب روشن نکنید.

سیم‌های برق را روی ترمینال با دقت بسته و محکم نمایید. شل بودن سیم‌ها روی ترمینال، باعث گرم شدن آن‌ها شده و ممکن است موجب آتش سوزی و یا اتصال سیم‌ها با ترمینال‌های دیگر شود. ضمنا این امر باعث نرسیدن ولتاژ کافی به سیستم و ایجاد اشکال در ترانس و برد الکترونیکی دستگاه می‌شود و نهایتا می‌تواند باعث ایجاد اشکال در کمپرسور شود.

 

22. به اتصال کابل‌های ارتباطی دقت نمایید. مراقب باشید، سیم‌های کنترل دو یونیت مختلف را به اشتباه به یکدیگر متصل نکنید. در صورت اتصال اشتباه یونیت داخلی و بیرونی، عملکردهای دستگاه صحیح نخواهد بود، مخصوصا زمانی که عملکرد سرمایش کار می‌کند، دما کنترل نخواهد شد. حتی ممکن است بر اثر فرمان اشتباه دستگاه، مایع مبرد در اواپراتور تبخیر نشده و وارد کمپرسور شود که در اینصورت باعث خرابی کمپرسور خواهد شد.

 

23.در دستگاه‌های سه فاز، به توالی فازها و جهت گردش کمپرسور دقت نمایید. اگر توالی فازها صحیح نباشد، کمپرسور در جهت صحیح گردش نخواهد نمود و موجب خرابی آن خواهد شد مگر اینکه در مدار تغذیه دستگاه، کنترل و محافظ توالی فاز وجود داشته باشد که در آن صورت عمل نموده و مانع خرابی کمپرسور می‌شود. به کارفرمایان خود توصیه کنید از کنترل فاز استفاده نمایند.

بعضا دیده شده که در یک ساختمان مرتبا توالی فازها به هم می‌خورد که این مسئله باعث ببروز مشکلات فراوان می‌شود. حتما از فیوز سه پل مینیاتوری متناسب با قدرت دستگاه که هر سه فاز را در صورت لزوم با هم قطع می‌کند استفاده شود. به یاد داشته باشید که هرگز از فیوز ذوب شونده استفاده نکنید. توجه کنید که هر فیوز برای یک دستگاه مورد استفاده قرار گیرد و هرگز دو یا سه دستگاه و یا مصرف کننده را به یک فیوز متصل نکنید و حتما توجه داشته باشید که فیوز را از نوع مرغوب و کاملا سالم که متناسب با ظرفیت دستگاه انتخاب شده، انتخاب نمایید.

 

24.کنتاکتور مورد استفاده از تابلو اصلی بایستی متناسب با ظرفیت دستگاه باشد در غیر اینصورت باعث بالا رفتن حرارت و خرابی زود هنگام آن می‌شود که نهایتا ممکن است به دستگاه صدمه بزند.

 

25.در صورت صحیح نبودن توالی فازها و عمل نکردن محافظ فاز، ممکن است کمپرسور برعکس کارکرده و جهت چرخش آن عوض شده و مکش و رانش آن جابه‌جا شود. کمپرسورهای روتاری، اسکرال و اسکرو، طوری ساخته شده‌اند، که نمی‌توانند در جهت معکوس کار کنند و موتور کمپرسور حتما باید در جهت صحیح بگردد تا درست کار کند.

 

26. حتما یک پوشش مناسب باید روی ترمینال‌های یونیت بیرونی وجود داشته باشد.

 

27.در مواردی که توالی فازها صحیح نیست، قبل از تعویض جای R ،S روی ترمینال تغذیه، جریان برق را وارد سیم پیچ کمپرسور ننمایید.

 

28. دقت کنید، پس از سرویس دستگاه، تمام سیم‌ها دقیقا سرجای خود قرار گرفته باشد. به رنگ سیم‌ها دقت نمایید و صحیح بودن توالی فازها را دوباره چک کنید.

 

29.به محل عبور کابل‌های کنترل توجه کنید. دریک دستگاه تهویه مطبوع دارای مدارات الکترونیکی، هیچگاه کابل‌های کنترل و ترموستات را دور کابل برق اصلی (Power) نپیچیده و یا به هم نچسبانید، چرا که نویزهای کابل برق، روی کابل منترل و ترموستات تاثیر گذارده و مانع عملکرد صحیح آن می‌شود. بنا براین همیشه این دو کابل را از هم جدا نگه دارید. توصیه می‌شود بین کابل کنترل و برق اصلی حداقل حدود یک متر فاصله بگذارید.

 

30.محل نصب یونیت خارجی کولر گازی باید به نحوی انتخاب شود که هوای خروجی و صدای حاصل از دستگاه مزاحمتی برای همسایگان ایجاد نکند.

 

31. دستگاه باید در محلی نصب شود که براحتی هوای مورد نیاز توسط آن دمیده شود. در صورت عدم رعایت این نکته هوای رفت کندانسور مجددا برگشت می‌شود و باعث اورلد کمپرسور می‌گردد.

یونیت خارجی

 

32. محل نصب باید استحکام لازم را جهت تحمل وزن دستگاه داشته باشد.

 

33.در صورت نصب یونیت روی بالکن یا لبه پنجره به علت وجود ارتعاشات کمپرسور باید از لرزه گیر یا در صورت نیاز از منجیت استفاده کرد.

 

34. یونیت خارجی حتی المقدور نباید در معرض تابش مستقیم خورشید قرار گیرد.

 

35. یونیت خارجی اسپلیت را نباید در نزدیکی خروجی فن‌های اگزاست، دودکش هود آشپزخانه و محل‌های آلوده به ذرات معلق در هوا نصب کرد چون این ذرات و چربی‌ها باعث کثیف شدن کویل کندانسور می‌شود.

 

36.در صورت نصب چند دستگاه یونیت خارجی کنار هم فاصله جانبی 80 سانتی‌متر باید رعایت گردد. چون در صورت مجاورت به صورت موازی تحت تأثیر هوای خروجی یک‌دیگر قرار می‌گیرند.

 

37. نصب یونیت خارجی کولر گازی در سایه باعث جلوگیری از اتلاف میزان قابل توجهی از انرژی مصرفی خواهد شد.

 

38. در صورت امکان باید یونیت خارجی را در مسیر باد نصب کرد بدلیل این که باعث افزایش بازدهی دستگاه می‌گردد چون این کار موجب کاهش فشار بر روی دستگاه می‌شود.

 

39. بهترین درجه حرارت منزل در تابستان بین 8 تا 22 درجه‌ی سانتی‌گراد است.

 

40. کولرهای گازی از جمله پرمصرف‌ترین وسایل خانگی هستند بنابراین باید سعی شود تا از استفاده در ساعات پیک مصرف برق که مصرف انرژی الکتریکی در شبکه برق کشور به حداکثر می‌رسد‌، خودداری کرد.

 

41. یونیت داخلی کولر گازی را نباید در مجاورت وسایل گرما زا از قبیل بخاری، شوفاژ و سیستم رطوبت زن نصب کرد.

 

42.یونیت را باید طوری نصب کرد که جهت پرتاب هوا به سمت وسط اتاق و با حداکثر پوشش محیطی عمل کند.

پرتاب باد کولرگازی

43. بایستی در هنگام اجرا لوله تخلیه آب، لوله‌های سیستم و برق بصورت یک مجموعه لوله با نوار پلی اتیلن به هم بسته شوند.

 

44. محل نصب دستگاه باید حداقل 1 متر از دیگر وسایل برقی از قبیل وسایل صوتی و تصویری فاصله داشته باشد.

 

45.در هنگام عبور لوله از دیوار بهتر است لوله خروجی آب در پایین قرار گیرد.

 

برای انتخاب بهتر و راحت تر کولرگازی موردنظر خود به این نکات توجه کنید تا بر اساس آن بتوانید کولرگازی مناسب با شرایط خود و علاوه بر آن با کفیتی را خریداری کنید. درصورت نیاز به انواع مدل کولرگازی و مشخصات آن می توانید به سایت مهاجر مراجعه نمایید.

برای مطالعه نحوه نصب داکت اسپلیت نیز می توانید مقاله نصب صحیح داکت اسپلیت چگونه است؟ مراجعه نمایید.

دیدگاه شما

2020 © Copyright - almaatech.ir