loader-img
loader-img-2
تست کارکرد یا تست فشار کمپرسور

آموزش تست فشار کمپرسور

برای کولر گازی ها یا سایر دستگاهی سرمایش و گرمایش که با کمپرسور کار میکنند، انواع مختلفی از کمپرسور وجود دارد که برای آشنایی با آن می توانید انواع کمپرسور کولر گازی را مطالعه کنید.
ما در این مقاله به بررسی تست فشار کمپرسور می پردازیم. عنوان کمپرسور گاز، به دستگاهی اطلاق می‌شود که برای افزایش فشار گاز مورداستفاده قرار می‌گیرد. این عمل با صرف انرژی مکانیکی و کاهش حجم گاز ورودی انجام می‌شود.
گاز خارج شده از کمپرسور، دارای فشار بالایی بوده و معمولاً از یک سیستم خنک‌کننده عبور داده خواهد شد.
درواقع کمپرسور، مشابه پمپ عمل کرده و به‌جای مایع، فشار گاز را افزایش داده و آن را به حرکت درمی‌آورد.
خروجی کمپرسور همیشه فشاری ثابت بوده و این وسیله در صنایع مختلفی نظیر پتروشیمی، نفت و گاز و ...، بسیار پرکاربرد است.
از جمله گازهای مورد استفاده در کمپرسور، می‌توان به آرگون، دی‌اکسیدکربن، مونوکسید کربن، اتان، اتیلن، هلیوم، هیدروژن، گاز حاصل از دفن زباله، گاز طبیعی متان، نئون، نیتروژن و ... اشاره کرد. در ادامه مقاله با تهویه مهاجر همراه باشید تا با نحوه تست فشار کمپرسور آشنا شوید.

 

در چه مواقعی نیاز به تست کارکرد یا تست فشار کمپرسور است؟

کمپرسور مهم‌ترین بخش هر کولر گازی است و هرگونه اختلالی در این وسیله، کارکرد کولر را با مشکل روبه‌رو خواهد کرد. عملکرد کمپرسور به این صورت است که با تغییرات فشار، گاز کولر را از نقطه‌ای به نقطه دیگر انتقال می‌دهد. در نتیجه این اختلاف فشار، گاز کولر در داخل بخش تبخیرکننده کولر جریان داشته و لذا عمل سرمایش توسط کولر انجام می‌شود. در صورت افت فشار به هر علتی، عملکرد کولر افت کرده و نیاز به تعمیر پیدا می‌کند. وجود برخی نشانه‌ها در کولر گازی، نمایانگر وجود مشکل در آن بوده و نشان می‌دهند که باید تعویض یا تعمیر گردد. این علائم عبارت اند از:

  •  با روشن کردن کولر گازی، فن نیز شروع به کار می‌کند؛ اما با فعال شدن کمپرسور، فیوز می‌پرد.
  • سرمای کافی توسط کولر گازی ایجاد نمی‌شود.
  • فن موجود در بخش بیرونی کولر گازی روشن شده؛ اما کمپرسور کار نمی‌کند.

در صورت بروز هریک از مشکلات فوق، باید نخست قطعات کمپرسور چک شوند. پس از اطمینان از سالم بودن قطعات، باید به تست فشار کمپرسور بپردازید.

تست فشار کمپرسور

انواع روش‌های تست کارکرد کمپرسور

همان گونه که قبلاً هم گفته شد، کمپرسور یک جزء مهم و تعیین کننده در عملکرد کولرهای گازی است. آسیب‌های وارده بر کمپرسور، می‌توانند کارکرد کولر گازی را مختل کنند؛ لذا لازم است که در نگهداری این بخش از دستگاه دقت زیادی به عمل آورد. تست کمپرسور کولر گازی برای بررسی چند مورد انجام می‌گیرد. این موارد عبارت اند از:

  • تست سیم‌پیچ کولر گازی
  • تست صدای زیاد کمپرسور کولر گازی
  • تست فشار گاز داخل کمپرسور ‌کولر گازی

 

گاهی اوقات فشار کمپرسور کولر گازی افت می‌کند؛ بنابراین باید برای عملکرد بهتر کولر، کمپرسور را عوض کنید؛ اما هزینه تعویض و جایگزینی این قطعه، معمولاً بالا بوده و به‌صرفه نیست. در چنین مواردی اول باید مطمئن شوید که ایراد کار از خرابی شیر برقی یا مسدود شدن لوله‌های مویی نیست و فقط به افت فشار کمپرسور مربوط می‌شود. سپس بایستی اقدامات لازم برای تست فشار کمپرسور را انجام دهید. حالا اول باید گاز دستگاه را جمع کرده و آن را خالی از گاز نمایید. پس از آن، به باز کردن لوله ورودی و خروجی یونیت اقدام کرده و پنل خارجی را آزاد نمایید. در این مرحله، به دو طریق می‌توانید به بررسی فشار کمپرسور بپردازید:

 

تست کارکرد کمپرسور با استفاده از گیج مانوفیلد

گیج مانوفیلد وسیله‌ای است که جهت شارژ گاز و تعمیر تجهیزات تبرید به کار می‌رود. این ابزار دارای دو بخش فشار بالا (قرمز) و فشار پایین (آبی) است. در این روش تست عملکرد کمپرسور با استفاده از گیج مانوفیلد انجام می‌شود. بدین منظور اول باید گیج را به لوله خروجی وصل کرده و سپس دستگاه را روشن کنید. روشن ماندن دستگاه، نباید بیش از 10 ثانیه طول بکشد؛ چراکه احتمال ترکیدن کمپرسور وجود دارد. حالا باید از گیج استفاده کرده و فشار داخل کمپرسور را اندازه‌گیری کنید. به دلیل تفاوت کمپرسورها به لحاظ نوع، ظرفیت و اختلاف فشار و نیز بالا بودن هزینه گیج مانوفیلد، استفاده از این روش کاربرد چندانی ندارد.

تست کارکرد کمپرسور با استفاده از گیج مانوفیلد

تست کارکرد کمپرسور به کمک دست

روش دوم تست کارکرد کمپرسور، به کمک دست می‌باشد. این روش نسبت به روش اول کاربرد گسترده‌تری داشته و بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. تست فشار با دست، روشی آسان است و نیاز به هیچ ابزار و وسیله‌ای ندارد.

 

آموزش نحوه تست فشار کمپرسور

همان‌طور که پیش‌تر نیز گفته شد، دو روش عمده برای تست فشار کمپرسور وجود دارند. روش اول که با استفاده از گیج صورت می‌گیرد، چندان پرکاربرد نیست؛ اما روش دوم ساده و کاربردی می‌باشد. این روش درصد اطمینان بسیار بالایی داشته و با اغلب کمپرسورهای موجود در بازار منطبق است. در این حالت به هیچ ابزار و وسیله خارجی نیاز نبوده و تنها ابزاری که لازم دارید، دستان خودتان است. برای انجام این روش، باید مراحل زیر را به ترتیب و با دقت انجام دهید:

  • ابتدا با کسب اجازه از مشتری، گاز کولر را خالی کنید.
  • حالا لوله‌های ورودی و خروجی یونیت را باز کنید و بخشی را که در خارج از محل کولر نصب شده آزاد نمایید.
  • دستگاه را بر روی حالت سرمایش کولر گازی تنظیم کرده و آن را روشن کنید.
  • اجازه دهید تا کمپرسور شروع به فعالیت کند.
  • در این هنگام دست خود را مانند یک مانع در مقابل لوله خروجی کمپرسور قرار دهید تا بتوانید فشار خروجی آن را تست نمایید.
  • اگر چنانچه کمپرسور شما سالم باشد، بیشتر از زمان 3 الی 5 ثانیه نمی‌توانید دست خودتان را در جلوی خروجی آن قرار دهید. چراکه به دلیل فشار بالای کمپرسور، دستتان کنار خواهد رفت.
  • ولی چنانچه به مدت 10 ثانیه دست خود را در جلوی خروجی کمپرسور قرار دادید و هیچ فشاری روی دست احساس نکردید، می‌توان نتیجه گرفت که کمپرسور شما دچار افت فشار شده و نیاز به تعمیر دارد.

 

جمع‌بندی

در این مقاله قصد داشتیم تا شما را با تست فشار کمپرسور آشنا کنیم. کمپرسور وسیله‌ای است که به‌منظور افزایش فشار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این قطعه داخل کولرهای گازی موجود بوده و کمک بسیاری به تولید هوای سرد در کولر می‌نماید. شما باید کارکرد کمپرسور را هرچند وقت یک‌بار بررسی کرده و افت فشار آن را چک کنید. تست افت فشار کمپرسور را به دو روش عمده می‌توان انجام داد: با استفاده از فشارسنج مانوفیلد و روش دستی. روش دستی متداول‌تر بوده و به دلیل سادگی، کاربرد بیشتری دارد. درصورتی‌که کمپرسور کولر شما دچار مشکل شده و یا تمایل به خرید کولر گازی دارید، می‌توانید با شرکت تهویه مهاجر تماس گرفته و ضمن دریافت مشاوره رایگان، از خریدی آسان و مطمئن لذت ببرید.

 

دیدگاه شما

2020 © Copyright - almaatech.ir