loader-img
loader-img-2
آشنایی مختصر با ایر واشر

ایر واشر (Air washer) چیست؟

ایرواشر یکی از سیستم های تهویه مطبوع ساختمان، که وسیله ای گرمایشی و سرمایشی محسوب می گردد و در چهار فصل سال قابل استفاده می باشد. این دستگاه دارای قابلیت فیلتر و پاکسازی هوا را داشته و کمک زیادی به رفع آلودگی و رطوبت هوا می کند. ایرواشرها مبتنی بر سرمایش تبخیری هستند و برای رطوبت زنی سیستم های هواساز (هوارسان) نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

در مناطقی مانند شمال کشور که که رطوبت بالاست استفاده از ایرواشر توصیه نمی شود. در مناطق گرم و خشک نیز به جهت متعادل کردن رطوبت هوا و ایجاد سرمایش از این سیستم استفاده می شود. برای اطلاع بیشتر از هواساز و انواع آن مقاله هواساز چیست؟ را مطالعه نمایید.

 

اجزا تشکیل دهنده ایر واشر

اجزایی که ایر واشرها از آن تشکیل شده اند شباهت زیادی به تجهیزات هواساز دارند با این تفاوت که air washer ها مجهز به لوله های سرمایشی نیستند و مثل کولر آبی بر مبنای تبخیر آب کار می کنند. ایرواشر که با عنوان هواشور نیز شناخته می شود شامل اجزای زیر می باشد:

  • مجهز به بدنه اصلی با جنس استیل و یا فولاد گالوانیزه که دارای پوشش رنگ الکترواستاتیک می باشد.
  • مجهز به قطره گیر که به عنوان تله آب عمل کرده و مانع انتقال آب به بیرون ایرواشر می گردند.
  • بهره مندی از دریچه دمپر که به دو صورت دستی و اتوماتیک قابل کنترل است.
  • مجهز به نازل های تزریق آب که معمولا سانتریفیوژ از جنس پلی کربنات هستند.
  • دارای پمپ آب به جهت مکش آب از تشک سیستم و افزایش فشار 
  • دارای انواع فیلتر های هپا، آلومینیومی، کیسه ای و اولپا با قابلیت شست و شو 
  • دارای حسگرها و مجوعه ای از موتور و فن پیشرفته
  • بهره مندی از کویل گرمایش و بخار داغ

 

نحوه عملکرد ایرواشر

از هواشور علاوه بر گرم و خنک کردن محیط برای تهویه نیز استفاده می شود. کارکرد آن به سه دسته گرمایشی، سرمایشی و تهویه هوای محیط تقسیم می شود. گرمایش در این دستگاه به وسیله کویل گرمایشی آبی صورت می گیرد و عملکرد آن به این صورت است که  آب وارد لوله های آبگرم شده و به وسیله کویل گرمایشی گرم می شود، سپس فنی که در آن تعبیه شده هوای گرم را به خارج از سیستم ایر واشر هدایت می کند و همین امر سبب گرم شدن هوای محیط موردنظر می گردد.

همانطور که در بالاتر گفته شد بهتر است که به دلیل رطوبت بالا در مناطق شرجی از ایرواشرها که تولید سرمایش آنان به صورت تبخیری است استفاده نشود. سرماسازی در این سیستم با استفاده از افشانک های آبپاش صورت می گیرد. به این شکل که گرمای جذب شده به رطوبت ایجاد شده به وسیله ایرواشر برخورده و تبخیر می گردد و باعث ایجاد رطوبت می شود.

بعد از اینکه با نحوه عملکرد سرمایشی و گرمایشی ایرواشر آشنا شده اید جالب است بدانید که از هواشر ها برای تصفیه، تهویه و از بین بردن آلودگی نیز استفاده می شود. غلطک های موجود در ایرواشر گرد و غبار را جذب کرده و هوای تمیز را در محیط پخش می کند.

 

عملکرد ایرواشر

 

کاربردهای ایر واشر

ایرواشرها در مکان های زیادی از جمله سوله های صنعتی، ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری، مساجد، کارخانه ها، ورزشگاه ها و... کاربرد دارند و بر اساس ظرفیت و توانی که دارند به جهت ایجاد رطوبت، فیلتراسیون، ایجاد سرمایش و گرمایش، کاهش آلودگی و ذرات گرد و غبار مورد استفاده قرار می گیرند.

 

مزایا و معایب استفاده از ایرواشر

از مزایای استفاده از هواشورها می توان به قیمت پایین آنها نسبت به دستگاه های مشابه مانند ترکیب هواساز و چیلر با روفتاب پکیج اشاره نمود. همچنین وزن پایین تری داشته که با زیرسازی سبک می شود دستگاه را جای گذاری نمود. ایرواشر ها برای تامین هوای تازه و ایجاد فشار مثبت گزینه مناسبی هستند و به خاطر مکانیزم رطوبت زنی ساده ای که دارند در هواساز ها نیز قابل استفاده خواهند بود.

البته در کنار این مزایای کاربردی دارای معایبی نیز هستند که شامل عدم امکان استفاده از آن ها در مناطق مرطوب و شرجی، کاهش کمتر دمای هوا نسبت به روفتاپ پکیج، نداشتن امکان کنترل دمای خروجی و مصرف بالای آب در آن اشاره نمود که حتما باید قبل خرید ایرواشر آن را در نظر بگیرید.

 

دیدگاه شما

2020 © Copyright - almaatech.ir