loader-img
loader-img-2
انواع چیلر جذبی

تعریف چیلر جذبی

مبنای کار چیلرهای جذبی این است که آب مقطر را به وسیله لیتیوم بروماید جذب می کنند. به صورتی که ابتدا آب مقطر در فشار خلا گرمای موجود را گرفته سپس آن را تبخیر می کند. این بخار به وسیله لیتیوم بروماید جذب می شود و به وسیله پمپ ابزوربر به ژنراتور فرستاده خواهد شد. انرژی گرمایی لیتیوم بروماید به کمک ژنراتور احیا شده و بخار آب از آن جدا می شود. این محلول به جهت این که دوباره جذب شود بخار آب را مجددا به ابزوربر فرستاده و بخار آب جدا شده را به کندانسور می فرستد و بعد از آن چیلر جذبی به جهت تبخیر به سمت اواپراتور و برای گرفتن گرما فرستاده خواهد شد.

 

همچنین میتوانید در ارتباط با چیلر جذبی چیست؟ نیز اطلاعات کسب بفرمایید

 

چیلر

انواع چیلر جذبی:

چیلر جذبی تک اثره (Single Effect)

گروه تک اثره چیلرها ی جذبی خود به سه دسته چیلرهای تک اثره با تغذیه بخار، تک اثره با تغذیه آب داغ (دمای بالای 100 درجه سانتی‌گراد) و تک اثره با تغذیه آب گرم (دمای زیر 100 درجه سانتی‌گراد) تقسیم می‌شوند که نحوه‌ی کار آن‌ها مشابه بوده و همگی دارای حداقل یک مولد حرارتی می‌باشند.

 

چیلر جذبی دو اثره (Double effect)

گروه دو اثره چیلرهای جذبی به دو دسته‌ی «دو اثره با تغذیه بخار» و «دو اثره با شعله مستقیم» طبقه‌بندی می‌شوند. این چیلرها، جز نسل جدید چیلرهای جذبی بوده و دارای سیکل تبرید کامل‌تری نسبت به چیلرهای جذبی تک اثره هستند.

 

چیلر جذبی

 

چیلر جذبی شعله مستقیم (دایرکت فایر)

در چیلر های جذبی شعله مستقیم در فرایند احیا از ژنراتور دما بالا استفاده می کنند که با سوزاندن مواد فسیلی گازوییل و گاز به وسیله مشعل صورت می گیرد. از ویژگی های برتر این چیلر نسبت به چیلر جذبی خودکفا بودن آن است یعنی نیازی به مولد گرمایی مجزا ندارد. و دیگری این است که قابلیت ایجاد گرمایش وسرمایش در فصل تابستان و زمستان را داراست. که این امر تاثیر بالایی در کاهش هزیه موتورخانه داشته است.

 

فرق چیلرهای تک اثره و دو اثره

ضریب کارکرد چیلر دو اثره از چیلر تک اثره بیشتر می باشد. البته به دلیل دمای کاری بالایی که دارد تنش و خوردگی آن نیز بیشتر است. همچنین به علت پیچیدگی ساختار چیلر دو اثره هزینه های اولیه و نگهداری آن نسبت به نوع تک اثره بالاتر  می باشد.

 

دیدگاه شما

2020 © Copyright - almaatech.ir