loader-img
loader-img-2
خرید چیلر
جدیدترین پرفروش ترین پربازدید ترین گران ترین ارزان ترین

 خرید چیلر

با گذشت زمان طرح ها و سیستم های قدیمی جای خود را به سیستم های نوین و کارا می دهند. یکی از دستگاه ها که با فناوری جدید ساخته شده است، چیلر می باشد. این دستگاه در صنعت سرمایش توانسته است جایگاه مناسبی برای خود به دست آورد. چیلر می تواند حرارت آب را جذب کند و آن را به عنوان خنک کننده در اختیار دیگر قسمت ها قرار دهد.
این دستگاه ها برای استفاده ی بهینه و صحیح از انرژی ساخته و به بازار عرضه شده اند. با توجه به شرایط اقتصادی که هم اکنون در کشور حاکم است بهتر است با دقت در خرید تجهیزات، هزینه ها و مصرف انرژی را کاهش و راندمان را افزایش داد. بسیاری از افراد نگرانی هایی از قبیل بازدهی، میزان کارایی، نصب و اجرا، نگهداری، تعمیر و ... در مورد دستگاه های چیلر دارند. می توان با اطمینان بیان کرد که این دستگاه ها از هر نظر به صرفه هستند و با بهترین کیفیت وارد بازار شده اند.
یکی از سوالات متداول افراد در مورد قیمت این دستگاه می باشد. نمی توان قیمت دقیق و مشخصی برای این دستگاه ها بیان کرد. زیرا قیمت آن ها به عوامل متعددی وابسته است. برند سازنده ی دستگاه، نوع کمپرسور، نوع چیلر، جنس مواد اولیه، ظرفیت دستگاه چیلر و ... از مهم ترین عوامل در تعیین قیمت یک دستگاه چیلر می باشد.

خرید چیلر

انواع چیلر ها

چیلر ها را می توان به دو دسته ی مجزا تقسیم بندی کرد. چیلرهای جذبی و چیلر های تراکمی از انواع این دستگاه می باشند که هر کدام نحوه ی کار متفاوتی با یکدیگر دارند. این تفاوت باعث شده است که کارکرد و توانایی آن ها نیز متفاوت باشد. به همین سبب صرفه ی اقتصادی در دستگاه های جذبی بیشتر از تراکمی می باشد. همچنین نگهداری و نصب دستگاه های جذبی نیز راحت تر می باشد.
این دستگاه ها را می توان بر اساس معیار دیگری نیز دسته بندی کرد. بر اساس فرآیند کار این دستگاه ها به دو دسته ی هوا خنک و آب خنک تقسیم بندی می شوند.
در نوع هوا خنک، راندمان کار کمی پایین می باشد به همین سبب از آن برای ساختمان های کوچک استفاده می شود. اما نوع آب خنک برای ساختمان های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد زیرا راندمان بالاتری دارد. این سیستم ها نیاز به انرژی بیشتری نیاز دارند.
 

چیلرهای تراکمی در حالت کلی به دو نوع تقسیم می شوند:

  • چیلر تراکمی هواخنک
     
  • چیلر تراکمی آب خنک


اختلاف این دو نوع چیلر در کندانسورهای آن ها می باشد. بدین ترتیب که در چیلرهای کندانسور هوایی، دفع انرژی گرمایی از کل سیستم توسط کندانسور هوایی که متشکل از فین های آلومینیومی روکش دار و لوله های مسی و فن های آکسیال می باشد، انجام می شود ولی در چیلرهای تراکمی آب خنک، دفع انرژی حرارتی از طریق کندانسور آبی به سیال آب منتقل شده و از آنجا به برج خنک کننده رفته تا انرژی گرمایی سیستم از طریق آب در گردش در برج خنک کننده به محیط خارج منتقل گردد. کندانسورهای آبی به صورت پوسته، لوله یا صفحه ای ارائه می گردند.
از لحاظ مصرف انرژی، چیلرهای کندانسور آبی مصرف انرژی پایین تری را نسبت به چیلرهای هواخنک در یک ظرفیت مشابه دارند. با این وجود با توجه به کمبود منابع آبی در کشور ، استفاده از چیلرهای هواخنک از اهمیت بسیار بالاتری نسبت به نوع آب خنک برخوردار می باشند.
از چیلر جهت خنک کردن آب و یا سیال دیگر استفاده می شود.
سیال سرد در دماهای مختلف جهت کاربری در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. به عنوان یکی از این صنایع، می توان به صنعت تهویه مطبوع اشاره کرد که در آن نیاز به آب سرد تقریبا در دمای 7 درجه سانتی گراد می باشد. آبسرد با دمای 7 درجه سانتی گراد جهت تغذیه مصرف کننده هایی مانند، فن کویل، هواساز و سایر کویل های سرمایی مورد استفاده قرار می گیرد. سپس بعد از اینکه انرژی گرمایی از مصرف کننده به سیال آب خنک منتقل شد، آبسرد در یک جریان بسته به چیلر بازگردانده شده تا مجددا انرژی گرمایی آن گرفته شود و دمای مورد نیاز جهت استفاده در مصرف کننده را فراهم سازد.
 

چیلر های جذبی به سه دسته تقسیم می شوند:

  • چیلر های جذبی آب گرم
     
  • چیلر های جذبی بخار
     
  • چیلر های شعله مستقیم
     

تنها تفاوت این سه نوع چیلر جذبی، در نوع ژنراتور آن ها می باشد. خود ژنراتور چیلر های جذبی به صورت تک اثره و دو اثره طراحی و تولید می گردند.
بدین ترتیب که در ژنراتور دو اثره راندمان چیلر بالاتر از حالت تک اثره آن می باشد. چیلر های جذبی از 4 قسمت اواپراتور، جاذب، کندانسور و ژنراتور تشکیل شده اند.
در محفظه بر روی هم پوسته تحتانی متشکل از اواپراتور ـ جاذب و پوسته فوقانی کندانسور ـ ژنراتور می باشد. این پوسته ها دارای فشار منفی (خلا) نسبت به فشار اتمسفر می باشند.

آب خنک شونده (اواپراتور) در لوله های مسی که در طول اواپراتور کشیده شده جریان می یابد. آب مقطر متوسط افشانک هایی درون پوسته اواپراتور و در بالای لوله های مسی بروی لوله ها پاشیده می شود و به علت فشار منفی نسبت به اتمسفر در دمای پایین تبخیر می گردد. تبخیر آب مقطر باعث می گردد تا انرژی گرمایی آب خنک شونده درون لوله های مسی را جذب کرده (گرمای نهان) و آب درون لوله های مسی خنک می گردد.

سپس آب مقطر تبخیر شده به قسمت جاذب که توسط یک جدار، از بخش اواپراتور جدا شده می رود. در بخش اواپراتور محلول نمکی لیتیوم بروماید توسط افشانک از بالای قسمت جاذب بروی لوله های مسی بخش جاذب ریخته می شود. این محلول نمکی جاذب رطوبت می باشد لذا بخار آبی که از سمت اواپراتور به قسمت جاذب مهاجرت کرده را جذب می نماید.

داخل لوله های مسی جاذب آب خنک کننده از طرف برج خنک کننده در جریان است. دمای آب برج معمولا در حدود 29 درجه سانتی گراد وارد لوله های مسی بخش جاذب شده و با خنک کردن محلول لیتیوم بروماید و بخار آب باعث جذب بهتر بخار آب توسط محلول نمکی می گردد. سپس محلول نمکی رقیق به قسمت پایین جاذب سرازیر شده و توسط پمپ به قسمت ژنراتور جریان می یابد. در بخش ژنراتور توسط گرمای ورودی از 3 طریق شعله مستقیم، بخار یا آب گرم باعث گرم شدن محلول رقیق نمکی شده و آب مخلوط شده را مجددا تبخیر می نماید.

لیتیوم بروماید غلیظ شده مجددا به سمت جاذب برمی گردد. آب تبخیر شده به سمت کندانسور رفته و از روی لوله های بخش کندانسور که جریان آب خنک کننده برج پس از خروج از قسمت جاذب وارد آن می شود برخورد کرده و عمل تقطیر انجام می گیرد.

آب تقطیر شده مجددا به سمت اواپراتور برگشته و عمل تبرید تکرار می شود. آب خنک کننده برج نیز از کندانسور خارج شده و مجددا به سمت برج خنک کننده رفته تا مجددا توسط سرمایش تبخیری برج دمای آن کاهش یافته و به سمت جاذب باز گردد.
 

اجزای مهم چیلر

هر دستگاهی از اجزا و قطعات مختلف ساخته شده است که با همکاری وظیفه ی مشخصی را انجام می دهند. برخی از مهم ترین و اصلی ترین قطعات چیلر به صورت زیر می باشد.
کمپرسور: یکی از مهم ترین اجزای دستگاه چیلر، کمپرسور می باشد. این قطعه وظیفه دارد که عمل فشرده سازی را روی مبرد گازی انجام دهد و باعث افزایش دمای آن شود. سپس کمپرسور آن را به کندانسور می فرستد.
کندانسور: کندانسور ها به دو صورت آبی و هوایی وجود دارند. این قطعه حرارت بالای مبرد را می گیرد و آن را به حالت مایع در آورد. کندانسور بر اساس نمونه ی آبی و هوایی عملکرد متفاوتی دارد.
شیر انبساط:  این قطعه بعد از کندانسور قرار دارد. وظیفه ی این قطعه این است که مبرد را دوباره از حالت مایع به گاز درآورد. مبرد به طور تمام و کمال تبدیل به گاز نمی شود. به همین سبب ترکیبی از گاز و مایع به قطعه ی دیگری به نام اواپراتور می رود.
اواپراتور: یکی دیگر از اصلی ترین قطعات دستگاه چیلر، اواپراتور می باشد. این قطعه که ترکیب آب و گاز را دریافت کرده است، حرارت آب را می گیرد و آن را بسیار سرد می کند. سپس این آب سرد برای سرمایش و فن ها مورد استفاده قرار می گیرد.
 

ویژگی های چیلرهای تراکمی هواخنک
 

  • طراحی کندانسور هوایی متناسب با اقلیم آب و هوایی محل پروژه جهت اطمینان از عملکرد صحیح سیستم و راندمان بالا انجام می گیرد.
     
  • طراحی اواپراتور با راندمان بالا به لحاظ اقتصادی و فنی
     
  • سیستم کنترلی برند Carel ایتالیا – در چیلرهای با کمپرسور اسکرال از نوع Micro-Processer در چیلرهای با کمپرسور اسکرو از نوع  PLC می باشد.
     
  • شیرهای انبساط جهت چیلرهای اسکرال از نوع ترموستامیک و جهت چیلرهای اسکرو از نوع الکترونیکی می باشد.
     
  • فن های کندانسور دارای راندمان بالا و سطح صدای پایین می باشند.
     
  • طراحی مدار کنترلی جهت کار دستگاه در فصل زمستان در صورت درخواست مشتری.
     
  • بدنه دستگاه به صورت مقاوم و زیبا طراحی می گردد.
     
  • طراحی و ساخت دستگاه Low Noise به صورت سفارشی در صورت درخواست مشتری.
     
  • طراحی و ساخت دستگاه با مبدل حرارتی و استفاده از مبدل حرارتی جهت کمک به سیستم موتورخانه جهت تامین آبگرم مصرفی- در این حالت مصرف برق چیلر و مصرف گاز موتورخانه هر دو کاهش حرارت خواهند یافت این گزینه نیز به صورت سفارشی و طبق درخواست مشتری انجام می پذیرد.
     

مزایا و معایب چیلر

چیلر در حال حاضر یکی از تجهیزات اساسی و جدایی ناپذیر ساختمان های بزرگ و مدرن می باشد. دلیل استقبال بالا از این دستگاه، ویژگی ها و مزایایی است که نسبت به دستگاه های مشابه دارد. برخی از مهم ترین این مزایا به صورت زیر می باشد.

  • یکی از مهم ترین مزیت های این دستگاه ها، مصرف کم برق در آن ها می باشد. به همین سبب از نظر اقتصادی بهتر است که از این دستگاه ها مخصوصا از نوع جذبی استفاده شود. زیرا نمونه ی جذبی از گازوئیل و گاز طبیعی استفاده می کنند.
  • برخی از سیستم های جذبی را می توان دو منظوره به کار برد. این سیستم ها می توانند در زمستان به عنوان هیتر استفاده شوند.
  • یکی دیگر از مزیت های مهم این دستگاه ها استفاده از توان الکتریکی آن ها می باشد. از توان آزاد شده توسط آن ها می توان برای مصارفی مانند روشنایی بهره برد.
  • این دستگاه ها هیچ گونه سر و صدایی ندارند و آرامش را برای هر فضایی تامین می کنند. با وجود گذشت سال ها، این دستگاه ها صدایی نخواهند داشت.

2020 © Copyright - almaatech.ir