loader-img
loader-img-2
پمپ سیرکولاتور
جدیدترین پرفروش ترین پربازدید ترین گران ترین ارزان ترین

پمپ سیرکولاتور

پمپ سیرکولاتور (Circulator Pump) که به عنوان پمپ سیرکوله نیز شناخته می شود، برای به گردش در آوردن سیال درون یک چرخه بسته مورد استفاده قرار می گیرد و تضمین کننده انتقال آبگرم از دیگ به رادیاتورها و یا شبکه آب می باشد. این پمپ ها که معمولا با بدنه ای از جنس استیل و یا چدن ساخته می شوند به هدف انتقال و یا سیرکوله آب سرد و گرم در سیستم های تهویه مطبوع کاربرد دارند. پمپ سیرکولاتور قادر است که سیال هایی تا دمای 100 الی 130 درجه سانتی گراد را پمپاژ نماید.

از مهم ترین خصلت های این پمپ کارکرد کم صدای آن ها می باشد و نکته قابل توجه درباره آنها این است که به صورت مکش منفی نمی باشند و سیال آن باید روی پمپ در تسلط کامل باشد. هنگام انتخاب پمپ سیرکولاتور باید به مواردی چون تعیین نوع پمپ خطی یا زمینی، محاسبه دقیق هد و دبی پمپ، نوع اتصال دنده ای و یا فلنچی آن، قطر دهانه ورودی و خروجی آب، دور و قدرت موتور و در نهایت عامل جریان سختی و طبیعی آب داخل لوله های عمودی را در نظر بگیرد. 

وبسایت تخصصی تهویه مطبوع در ادامه به بررسی پمپ سیرکولاتور، انواع آن و اجزای پمپ می پردازد. در ابتدا باید بدانید که پمپ های سیرکولاتور بر اساس نحوه قرارگیری بر روی مدار در دو مدل خطی و زمینی تولید می گردند و هر کدام دارای ویژگی های به خصوصی می باشند که در ادامه مورد بررسی قرار گرفته شده است:

پمپ سیرکولاتورو انواع آن

پمپ سیرکولاتور خطی

پمپ سیرکولاتور خطی (In Line Circulator Pump) همانطور که از نامش مشخص است به صورتی خطی و در راستای قسمت ورودی و خروجی پمپ بر روی مدار نصب می گردد. این پمپ ها در مدل های تک قلو، دو قلو، تک دور و یا چند دور تولید می شوند. جنس بدنه پمپ سیرکولاتور خطی می تواند از جنس چدن و یا استیل باشد. همچنین جنس پروانه آن از چدن، استیل و یا برنج ساخته می شود. دور الکتروموتور پمپ 1500 و 3000 بوده و دارای رده انرژی A و B می باشند.

این پمپ ها اگر برای مصارف خانگی استفاده شوند دارای سایز کوچک از 0.5 الی 6 اینچ هستند به همین دلیل هنگام کار صدا و لرزش زیادی تولید نمی کنند. علاوه بر این این پمپ ها در دو نوع با واسطه (کوپلینگ دار) و بدون واسطه که کوپلینگ ندارد طراحی می گردند. پمپ های سیرکولاسیون نوع خطی به دلیل اینکه مجهز به سیل بند مکانیکی هستند  به هیچ وجه دچار نشتی نمی شوند.

پمپ سیرکولاتور خطی برای مواردی مانند پمپ های شوفاژ، پکیج، استخر و سیستم های شستشوی صنعتی با آب داغ، سیستم های گرمایشی خانگی و صنعتی و سیستم های تاسیسات تهویه مطبوع کاربرد فراوانی دارند. استفاده از این مدل پمپ مزیت های زیادی از جمله نصب سریع آسان، اشغال فضای کم، بی نیازی از تغییر جهت لوله کشی، فراهم کردن امکان حذف زانویی و فیتینگ ها به خاطر مجهز بودن پمپ خطی به فلنج های ورودی و خروجی در یک راستا می باشد.

پمپ سیرکولاتور خطی

پمپ سیرکولاتور زمینی

پمپ سیرکولاتور زمینی (End Suction Circulator Pump) یا همان مکش از ته، در ظرفیت های بالا تولید می شودو به همین علت وزن بالایی داشته و نمی توان آنها را بر روی مدار سوار نمود. یه همین جهت آنها را بر روی شاسی بر روی زمین نصب می کنند. برای جلوگیری از ایجاد لرزش در پمپ های سیرکولاتور زمینی از لرزه گیر استفاده می نمایند. پمپ سیرکوله مدل زمینی توانایی ایجاد دبی و فشار را به صورت همزمان داشته و قادر است تا دبی بیشتر از 100 gpm از آنها استفاده کرد.

پمپ سیرکولاتور زمینی

اجزای تشکیل دهنده پمپ سیرکولاتور

پمپ سیرکولاتور که برای به حرکت در آوردن سیال در یک سیکل بسته در سیستم های سرمایشی و گرمایشی مورد استفاده قرار می گیرد از قطعاتی چون الکتروموتور پمپ، یاتاق، شفت، کاسه نمد، پروانه، کوپلینگ و سیستم روغن کاری تشکیل شده است که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد:

الکتروموتور پمپ: این قطعه در دو نوع آسنکرون و سنکرون موجود می باشد که اگر وسایل دارای سرعت ثابت باشند از پمپ سنکرون و در صورتی که مقدار قدرت چرخش بالایی برای مصارف خانگی نیاز باشد از الکتروموتور پمپ آسنکرون استفاده می کنند.

یاتاقان: در صورتی که اجزا ثابت و گرداننده پمپ مشغول به کار باشند از یاتاقان برای حفظ موقعیت آنها استفاده می شود.

شفت: این جز از پمپ سیرکوله که دارای جنس استیل بوده و به یاتاقان متصل شده به صورت میله ای است که جریان حرکتی را از الکتروموتور می گیرد و آن را به پروانه انتقال می دهد.

کاسه نمد: کاسه نمد که به عنوان سیل مکانیکی نیز شناخته می شود به جهت جلوگیری از نفوذ آب به درون یاتاقان تعبیه شده است.

پروانه: هنگامی که الکتروموتور پمپ شروع به حرکت می کند، شفت دستگاه نیز حرکت کرده و سبب چرخیدن پروانه می گردد. این قطعه نیز نیروی گرفته شده از الکتروموتور را به سیال منتقل می کند و به واسطه فشار آب به حرکت در می آید. 

کوپلینگ: اگر پمپ سیرکولاتور از نوع خطی باشد کوپلینگ آن از جنس فنری و در مدل های زمینی از جنس پلاستیکی می باشد.

سیستم روغن کاری: برای بالا بردن طول عمر سیستم و بهتر عمل کردن قطعات پمپ و روان بودن آنها از سیستم روغن کاری استفاده می کنند. تنها نکته ای که باید در این قسمت در نظر بگیرید این است که اگر دستگاه مدنظر پمپ آب داغ بود به جای روغن از گریس استفاده کنید.

 

2020 © Copyright - almaatech.ir