loader-img
loader-img-2
انواع کمپرسور کولر گازی

انواع کمپرسور کولرگازی

کمپرسورها جز اصلی یک سیستم تهویه مطبوع و کولر گازی محسوب می شوند. این دستگاه در واقع گاز را از اواپراتور مکش کرده و به طرف کندانسور هدایت می‌کند. هرکدام از کمپرسورها مزیت‌ها و شرایط کاربردی خود را دارد. متداول‌ترین کمپرسورهای کولرگازی شامل موارد زیر می شود:

 

انواع کمپرسور

 

کمپرسور روتاری (Rotary)

کمپرسور روتاری دارای مکانیزم جابجایی مثبت از نوع چرخشی می باشد. این کمپرسورها در ظرفیت‌های 7000 تا 36000 بی تی یو تولید می‌شوند. در صورتی که می خواهید کولر گازی را در مناطق جنوبی و گرمسیر استفاده کنید کمپرسورهای روتاری انتخاب مناسبی برای شما نخواهد بود و بیشتر برای شمال و غرب ایران مورد استفاده قرار می گیرد. نحوه عملکرد این کمپرسور به این صورت است که مبرد را به وسیله یک دریچه به داخل مکش می کند. زمانی که مبرد وارد فضای کمپرسور می‌شود، تیغه‌های در حال چرخش کمپرس شده و به سمت خروجی فرستاده می شوند. 

کمپرسورهای روتاری در انواع معمولی و تویین روتاری تولید می شوند. فرق این دو کمپرسور این است که در نوع معمولی فقظ یک غلتک وجود دارد. در حالی که در مدل تویین روتاری از دو غلتک استفاده می شود. که این امر سبب بالا رفتن راندمان و کم شدن صدا و لرزش کمپرسور می گردد.

 

مزایا و معایب کمپرسور روتاری

کمپرسورهای روتاری راندمان بالا، صدای کم، ابعاد کوچک، وزن پایین و مصرف بهینه تری نسبت به کمپرسور پیستونی دارند که مزایای آن محسوب می شود در حالی که از معایب آن می توان به هزینه تعمیر بیشتر و ظرفیت پایین آن نسبت به کمپرسور پیستونی اشاره نمود.

 

کمپرسور روتاری

 

کمپرسور پیستونی (Reciprocating)

کمپرسورهای پیستونی از یک پیستون که داخل سیلندر است برای فشرده کردن مبرد استفاده می‌کند. ظرفیت این کمپرسورها معمولا بین 18000 تا 36000 بی تی یو است و عیب اصلی آن‌ها تولید صدای زیاد است. به کمپرسورهای پیستونی، کمپرسور رفت و برگشتی نیز گفته می شود. برای اطلاع بیشتر درباره این کمپرسور می توانید مقاله کمپرسور پیستونی چیست؟ را مطالعه نمایید.

 

مزایا و معایب کمپرسور پیستونی

از مزایای کمپرسورهای پیستونی قیمت مناسب و ارزان، وجود تعداد زیاد تکنسین و تعمیرکار برای تعمیرات در صورت نیاز، رایج بودن آن می باشد. همچنین معایب آن شامل صدای زیاد، مصرف بالا و راندمان پایین کمپرسور می باشد.

کمپرسور پیستونی

 

کمپرسور اسکرال (Scroll)

به این نوع کمپرسورهای مارپیچی نیز گفته می‌شود. حرکت مخالف دو مارپیچ داخلی سبب فشرده شدن گاز می‌شود. بدین صورت که یکی از مارپیچ‌ها ثابت و دیگری متحرک می‌باشد و حرکت حلزون متحرک سبب فشرده شدن گاز می‌شود. ظرفیت این کمپرسورها از 24000 الی 96000 بی تی یو (BTU) می‌باشد.

عملکرد کمپرسول اسکرال شامل سه مرحله زیر می باشد:

1- هوا از طریق ورودی مکیده می‌شود.
2- با ساختار مارپیچی مانند جریان هوا بیش‌تر می‌شود.
3- هوای فشرده شده به محفظه موتور انتقال می یابد.

 

مزایا و معایب کمپرسور اسکرال

کمپرسورهای اسکرال دارای مزایایی مانند صدای کم، مصرف برق بهینه، عمر بالا، راندمان بالا، قابلیت هدر نرفتن روغن و عدم رسوب گیری نسبت به کمپرسور پیستونی می باشد. در حالی که از معایب آن نیز می توان به قیمت بالای آن اشاره نمود.

کمپرسور اسکرال

 

کمپرسور اینورتر

کمپرسورها به دو حالت با دور ثابت و یا دور متغیر تقسیم می شوند. در کمپرسور معمولی (دور ثابت)، کنترل کمپرسور به جهت تنظیم دما با خاموش و روشن شدن کمپرسور کنترل می‌شود. این کار باعث می شود که در هر بار خاموش و روشن شدن، به سیستم برق شوک وارد شود. اما در کمپرسور اینورتر (دور متغیر) با تغییر دور کمپرسور، مبرد مورد نیاز کنترل خواهد شد و این کار از خاموش و روشن شدن مکرر کمپرسور جلوگیری می کند. این امر سبب صرفه جویی مصرف برق خواهد شد.

 

برای اطلاع بیشتر از مزایا کمپرسور اینورتر و فرق کمپرسور معمولی با اینورتر مقاله نحوه عملکرد کمپرسور اینورتر و تفاوت استفاده آن با کولر گازی معمولی را مطالعه نمایید.   

 

بهترین کمپرسور کولرگازی

هنگام خرید کولرگازی همیشه این سوال پیش می آید که کولرگازی با چه نوع کمپرسوری بخریم؟ چه کمپرسوری بهتر است؟ اما جوابی که برای این سوال وجود دارد این است که کمپرسور ها به انواع کمپرسور اسکرال، پیستونی و روتاری تقسیم می شوند که هر کدام ویژگی و کاربری های مختص خود را دارند. همچنین به دلیل شرایط متغییر نمی توان نظر قطعی داد. امروزه کمپرسورهای روتاری کاربرد زیادی در کولرگازی ها دارند و کمپرسور اسکرال با وجود عملکرد بهتر کمتر مورد استفاده قرار می گیرید. 

به صورت کلی کمپرسورها از لحاظ کلاس آب و هوایی به سه دسته معتدل (T1)، خنک (T2) و گرمسیری (T3) تقسیم می گردد. نوع کلاس آب و هوایی هر کولرگازی بر روی برچسب انرژی آن درج می شود.

 

بهترین کمپرسور کولرگازی


در این مقاله بخوانید:  تست کارکرد یا تست فشار کمپرسور

 

دیدگاه شما

2020 © Copyright - almaatech.ir